#Από την κορφή ως τα νύχια

#2 – Sirsasana

Η Sirsasana είναι ο βασιλιάς της Yoga και ανήκει στην οικογένεια των ανάποδων θέσεων.

Αυτή η θέση αφορά ΜΟΝΟ στους προχωρημένους μαθητές και είναι πολύ σημαντικό να την δοκιμάζεται με την καθοδήγηση του δασκάλου σας και όχι μόνοι σας.

Στην εξάσκηση της Sirsasana έρχεται πολύ φρέσκο αίμα στο κεφάλι και έτσι ο εγκέφαλος αναζωογονείται και τονώνονται σημαντικά τα επίπεδα της συγκέντρωσής μας, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο δύναμη στο σώμα και το μυαλό.

Ενεργοποιείται η δύναμη της θέλησης και ο αυτοέλεγχος, στοιχεία ζωτικής σημασίας για την προσωπική και πνευματική μας ανάπτυξη.

Η Sirsasana δυναμώνει το νευρικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στην καλή λειτουργία του ορμονικού μας συστήματος.

Κάνοντας συχνή εξάσκηση θεραπεύεται η τάση που έχουμε να χάνουμε ενέργεια μέσα στη μέρα και σταματάει το αίσθημα της αναβλητικότητας και της βαρεμάρας.

Βοηθάει τα άτομα που υποφέρουν από χαμηλή πίεση και κρύα χέρια ή και πόδια.

Μια παραλλαγή της θέσης είναι αυτή με τις καρέκλες. Σε αυτή την περίπτωση το κεφάλι δεν έχει καθόλου βάρος και έτσι ενδύκνειται για ανθρώπους που έχουν ευαίσθητο ή και  τραυματισμένο αυχένα.

Η βαρύτητα είναι ένας από τους λόγους που το σώμα μας φθίνει σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου. Κάνοντας εξάσκηση στις ανάποδες θέσεις δουλεύουμε συνειδητά, αντίθετα στη βαρύτητα, χτίζοντας έτσι καλή υγεία και μακροζωία!

Newsletter

Instagram Feed

Follow Lia

"Η yoga δεν αλλάζει απλώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κάποιος τα πράγματα, αλλά μεταμορφώνει αυτόν που τα βλέπει."
- BKS Iyengar