#Από την κορφή ως τα νύχια

#16 – Mother’s Day!

Σήμερα μιας και είναι η γιορτή της μητέρας, θα δούμε μερικούς τρόπους για το πως να σηκώνουμε και να παίζουμε σωστά με τα παιδιά μας χωρίς να τραυματίζουμε το σώμα μας.

Όταν σκύβουμε για να σηκώσουμε το παιδί μας όλο το βάρος του πέφτει στη μέση μας και επιβαρύνει τους ώμους και τα γόνατά μας. Μειώνοντας την απόσταση με το έδαφος, λυγίζοντας τα γόνατα σε βαθύ κάθισμα δηλαδη, ερχόμαστε στο ίδιο ύψος με το παιδί μας και με αυτό τον τρόπο, επειδή το κέντρο βάρους είναι στο ίδιο ύψος με του παιδιού, αυτόματα μειώνεται το βάρος που σηκώνουμε.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της λεκάνης. Η λεκάνη και το κεφάλι είναι τα πιο βαριά σημεία του ανθρώπινου σώματος. Αν λοιπόν χαμηλώσουμε τόσο ώστε η λεκάνη του παιδιού μας να είναι σίγουρα πάνω από την δική μας λεκάνη, τότε βοηθάμε πολύ στο να μειώσουμε το βάρος και τους κραδασμούς που δέχεται το σώμα μας.

Ένας άλλος εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να πετύχετε τα παραπάνω είναι να ζητήσετε στο παιδί σας να ανέβει σε ένα ύψος πριν το σηκώσετε, οπότε να είναι ήδη στο σωστό σημείο σε σχέση με το δικό σας σώμα και το σήκωμα να το νιώσετε ελαφρύ.

Αυτό που κάνουμε εμείς, και σας το προτείνω, είναι να μάθετε στο παιδί σας να βοηθάει κι αυτό όταν είναι στην αγκαλιά σας. Να του μάθετε δηλαδή να σας σφίγγει ελαφρά με τα πόδια του γύρω από την μέση σας και να σας κρατάει καλά γύρω από το λαιμό. Με αυτό τον τρόπο το βάρος είναι ανύπαρκτο και μπορείτε να κάνετε πιο συχνές και πιο σφιχτές αγκαλιές!

Αν την ώρα που κρατάτε το παιδί σας μπορείτε να αφήσετε τα χέρια σας, και το παιδί να στηρίζεται μόνο του, το πετύχατε!

Για τους πιο τολμηρούς που κάνουν “αεροπλανάκια”, είναι σημαντικό , το βάρος του σώματος του παιδιού να στοχεύει το έδαφος, και όχι να το κρατάτε με τη μυική δύναμη της κοιλιάς σας ή της μέσης σας. Αυτό το πετυχαίνετε βάζοντας τις πατούσες σας στη μέση του σώματος του παιδιού και φέρνοντας τα πόδια σας στις 90 μοίρες. Όταν το σώμα σχηματίσει ένα Γ είστε στη σωστή θέση και το βάρος που σηκώνετε είναι ανώδυνο.

Για να ξεκουράσετε το σώμα σας στο τέλος τη μέρας, ή μετά το παιχνίδι με το παιδί σας, ξαπλώστε μπρούμυτα και ζητήστε στο παιδί σας να ξαπλώσει επάνω σας. Θα ανακουφιστείτε και θα νιώσετε χαρά και μια αίσθηση ενότητας με το μικρό σας άνθρωπο.

Χρόνια Πολλά στις μητέρες του κόσμου, λοιπόν, και θυμηθείτε ότι το σώμα μας είναι το σπίτι μας.

Newsletter

Instagram Feed

Follow Lia

"Η yoga δεν αλλάζει απλώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κάποιος τα πράγματα, αλλά μεταμορφώνει αυτόν που τα βλέπει."
- BKS Iyengar