Σχετικά με την Λία

Η Λία Τσολάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε το πρώτο έτος σπουδών του Theatre Dance Course στην Ανωτέρα Σχολή London Studio Center του Λονδίνου. Είναι απόφοιτος της ανωτέρας επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη στην Αθήνα, ενώ σπούδασε με υποτροφία Fulbright στη σχολή της Trisha Brown στη Νέα Υόρκη.

Ως χορογράφος, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Συνεργάστηκε επίσης με το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, δημιουργώντας τα δικά της έργα.

Για 10 χρόνια ήταν η μόνιμη χορογράφος στα έργα του Peter Stein. Έχει χορογραφήσει όπερες στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, την Όπερα της Ρώμης, τη Φινλανδική Εθνική Όπερα, το Κρατικό Μουσικό Θέατρο Μόσχας Stanislavsky, τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.liatsolaki.com.

Στη διάρκεια της χορευτικής της σταδιοδρομίας, η Λία εξασκούνταν συγχρόνως στην Iyengar Yoga. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga και παρέχει ομαδικά, ατομικά και online μαθήματα, καθώς και Yoga retreats. Ο μέντοράς της είναι ο David Meloni, μαθητής του B.K.S. Iyengar που κατέχει την ανώτερη πιστοποίηση στο σύστημα της Iyengar Yoga. Είναι Advanced Senior Level ΙΙ δάσκαλος, δηλαδή κατέχει το Level 4 certificate. Η Λία κάνει 20-40 ώρες εξάσκηση τον μήνα και ακολουθεί το πρόγραμμα μαθητείας του David Meloni.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Λία έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει ψυχοθεραπεία για 10 χρόνια με την ψυχίατρο Ειρήνη Σιούτη και συμμετέχει κατά καιρούς σε εργαστήρια και retreats με τη life coach Γιώτα Φασουλή. Εξασκεί τον υπερβατικό διαλογισμό (transcendental meditation – ΤΜ) και και έχει ολοκληρώσει το μονοετές Πρόγραμμα Coaching Προσωπικής Ανάπτυξης του Bob Proctor.

Όλες αυτές οι πρακτικές και τεχνικές εμπλουτίζουν την έρευνά της στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης, την ανάρρωση από σωματικούς τραυματισμούς και εσωτερικά τραύματα, καθώς και την εξέλιξη και ευημερία μετά από τραυματικά γεγονότα.

Newsletter

Instagram Feed

Follow Lia

"Η yoga δεν αλλάζει απλώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κάποιος τα πράγματα, αλλά μεταμορφώνει αυτόν που τα βλέπει."
- BKS Iyengar